Din nye killing

 

Den første tid er vigtig for din nye killings trivsel.

Killingen vil de første dage synes at alt er lidt mærkeligt og kan blive overvældet. Derfor er det vigtigt at have et tæpper, senge eller huler nok, som kan give din killing tryghed, varme og ro.

Start med det samme foder som killingen er vant til at spise. Når du skifter foder, skift da gerne gradvist ved at blande det nye foder med det gamle, indtil du kun giver det nye foder. En varieret kost er vigtig for killingens helbred. og ved at give fuldfoder sikre du at din killing er sund og afbalanceret. Tjek derfor gerne indholdet i foderet, for at være sikker på at din killing for de næringsstoffer den har brug for. Kvalitet og pris følges ofte ad, når det kommer til foder.

Der er 2 typer: tørfoder og vådfoder. Tørfoder kan stå fremme hele tiden, hvorimod vådfoder mister friskheden hurtigt, når det først er hældt i skålen, og skal derfor gives i mindre portioner flere gange om dagen, gerne som tilskud til tørfoderet.

Husk at lade din killing gå på opdagelse i sit nye hjem, undgå derfor at bære den alt for meget i starten. Skal du løfte killingen, skal du gøre det ved at holde den ene hånd underbrystet og den anden under bagpoterne. Løft ikke i nakkeskindet.

Et godt kradsetræ er vigtigt. Et stabilt og lidt højere kradsetræ giver din kat eller killing mulighed for at komme op i højden.

  • Vi anbefaler at du er hjemme de første par dage, efter du har hentet dit nye familiemedlem.
  • At du henter din killing i en ren transportkasse, der ikke lugter af andre dyr.
  • At der er fri adgang til masser af vand.
  • At der er ro, da katte ikke bryder sig om høje og pludselige lyde, især ikke nĂĄr de er ved at lære et nyt sted at kende.
  • Vent med at fĂĄ besøg, sĂĄ katten eller killingen ikke skal forholde sig til for mange mennesker pĂĄ kort tid.
  • At du lærer den at blive børstet fra start. Hvis du børster din kat 1 - 2 gange om ugen alt  afhængig af racen, undgĂĄr du knuder, mindsker hĂĄrboller og fældning.
  • Fastgør alle elektriske ledninger, for at forhindre at din kat eller killing bider i dem. Og fjern potteplanter der kan være farlige, som f.eks. liljer og julestjerner.
  • Vinduerne skal være lukket i starten, for at forhindre at din killing falder ud, eller gĂĄr ud af dem.